Lunchdags. In kommer en barnfamilj. De hyperaktiva ungarna skriker och slåss, föräldrarna gapar, det springs omkring och tjatas, nån börjar gråta. Dom trycker i sig varsitt hamburgemeal (med lite läsk att fräta sönder tarmarna med) innan de trötta beger sig vidare. Dom kommer med största sannolikhet tillbaka fler dagar denna vecka.. lite tröttare och lite rundare för varje gång.

Det gör ont i mig när jag ser hur föräldrar föder upp sina barn på skräpmat, ofta för att dom INTE ORKAR laga nyttig och näringsrik mat eller för att ungarna "tjatar så mycket." Jag kan överhuvud taget inte förstå hur man tänker, det är ju deras uppgift att se till barnens bästa. Ansvar? Nån?

Det är inte konstigt att varannan unge är överviktig, deprimerad, har matallergi och damp idag. Dom föds ju upp på transfetter & socker.

Jag slutade äta skräpmat för 8 månader sedan efter att ha läst innehållsförteckningen på bl.a hamburgare.. listan är skrämmande lång och innehåller nästan mer tillsatser, konserveringsmedel och smakämnen än kött. Och vem vill för delen ens äta kött från djur som matas med hormoner och skräp själva? Kor ska äta gräs, GRÄS.

Idag kom en pappa in med KRAV-märkt barnmat som jag fick värma på, man kan ju fråga sig hur pass nyttig den var efter en tur i micron, men det fick mig iallafall att tro att det finns hopp om förändring.
  • Den aktiva ingrediensen i Coca Cola är fosforsyra. Dess pH är 2,8. Det kan lösa upp en nagel på 4 dagar.
  • Fosforsyra används även för att avkalka kaffebryggare, fast då med varningstext.
  • När Cola-koncentratet transporteras måste lastbilarna förses med varningstext för transport av starkt frätande ämne.
image27
När jag väl gör något så blir det oftast åt det extrema hållet.. jag har drastiskt ändrat mina kostvanor de senaste månaderna vilket inneburit att jag i princip bara äter ekologisk, krav & rättvisemärkt mat. Inga transfetter, E-nummer, färgämnen, konserverings och stabiliseringsmedel eller dyl är välkomna att passera genom min kropp vilket såklart lett till att mycket gammalt skräp succesivt rensas bort. Detta har tydligt visat sig i min annars så felfria hud och trots att jag vet att det ofta blir en förstförsämring innan det vänder till det bättre igen har detta varit mycket påfrestande och jag vill påstå att det lite styrt mig på sistonde.. aldrig förut har jag skämts för att visa mig, försökt dölja mitt ansikte och i vissa fall valt att stanna inne för att inte träffa på någon jag känner. Larvigt eller hur?
Hade inte en aning om hur jobbigt det är att ha hudbesvär innan detta så jag är tacksam över den lärdomen. Men det börjar bli extremt jobbigt och jag bad därför min lärare om råd när jag var nere på skolan i helgen och det blev som jag fasade... sockerförbud! Speciellt fruktsocker skulle jag hålla mig borta ifrån, jag som i vanliga fall äter 4-5 frukter om dagen. Trodde det skulle bli väldigt jobbigt men är inne på dag 5 nu och det har gått förvånansvärt bra och jag både ser och känner stor skillnad redan. Så sakta börjar jag nu återfå hoppet och hoppas att jag inom en snar framtid kan förgylla min vardag med frukt igen och kanske en liten chokladbit.

image26