Jag hade egentligen inte för avsikt att skriva något idag men efter att de på nyheterna tagit upp att zinkoxidet i solskydd förgiftar miljön så känner jag för att tömma ur mig lite ändå.
En del av mig tycker naturligtvis att det är bra när man lyfter fram sån här fakta samtidigt som jag blir lite arg. Arg för att man inte förrän nu väljer att ta upp det, det var ju inte förra veckan man tillsatte det direkt, arg för att jag vet att de flesta som läser artikeln eller hör detta på nyheterna förmodligen, kanske på grund av ointresse eller lathet, redan förträngt den informationen (det är ju lättast så), arg på alla dessa människor som KAN va ointresserade av det här som är så viktigt, arg på tanten på tv som faktiskt erkänner att hon inte ÄR intresserad av vad som händer med miljön och framförallt är jag arg på grund av det faktum att man GLÖMMER att nämna alla andra farliga ämnen som faktiskt finns, inte bara i solskydd utan i de flesta andra krämer, shampon, deodoranter, perfymer, lotions, salvor, oljor, tandkrämer, geléer, mousser, vaxer och vad vi nu använder för något, och vad det gör i våra kroppar. Sist av allt glömmer man lyfta fram ett alternativ till detta, för om inte Agda 64 eller Lena 43 vet vad man kan köpa istället så går de ju ändå och köper samma flaska som i fjol.
Sånna här gånger önskar jag att det var jag som satt där på nyheterna och skrev en text som kunde nå ut till miljoner människor, jag vill bara ta en stor megafon och skrika ut över hela världen att "såhär ligger det till... kom igen nu gör vi nått åt det här" Men jag får börja här och hoppas du hjälper mig att sprida budskapet vidare.
image72
Passar samtidigt på att tipsa om Dermanords solskydd som är både bra, dryga & prisvärda.
Har så mycket jag vill skriva och dela med mig av.. har hänt så mycket de senaste 2 veckorna!
Har bland annat fått en inneboende, klarat rep.fasen på mc-teorin, myst i stugan, fått ännu ett
jobberbjudande, skrivit på anställningsbevis, tagit studentkort (bara 3 år senare), grattat bror
på 20-års dagen, varit på skolan och lärt mig vaxa m. sockervax (så för er som vill bli hårfria till
sommaren, just give me a call), redovisat grupparbetet om babyvård och sist men inte minst
varit i London med syrran. Vilken underbar, vacker, grön stad. Vi har såklart sett alla
turistgrejer.. madame tussaudes, big ben, london eye, piccadilly circus, trafalgar square,
tower bridge, buckingham palace, hyde park & harrods, varit på queen´s musikal, camden
market, sett var freddie mercery bodde och mycket mer. Vilken resa alltså, har haft kul
och fått se och uppleva mycket, kan inte annat än älska den staden.
Tack syrran för bästa resan ever!

Läser i en artikel att vi använder mer och mer rengöringsmedel. Man tar även upp det faktum att 2/3 av alla rengöringsmedel är hälsofarliga och 56st direkt miljöfarliga.
Men är det inte fantastiskt? Inte nog med att det tillåts i butikerna utan att vi konsumenter tar vårat ansvar och läser på lite innan vi går och köper saker som skadar både oss och miljön. Är det inte så? Tydligen inte. För mig gör det egentligen ingenting om folk väljer att köpa saker som påverkar dem negativt.. mat fullproppad med tillsatser och transfetter, mineraloljebaserade krämer och lotions, parfymer med ftalater eller en limpa cigaretter. De kan stoppa i sig vad som hellst så länge det inte skadar någon annan, men sanningen är den att det påverkar oss andra negativt också. Och då är det inte längre okej för mig. För oundvikligen påverkas ju även jag av att regnskogen huggs ner och vattnet blir försurat.

Det är dags att sluta blunda nu!
image64

Liknande inlägg