Idag kom ÄNTLIGEN mitt diplom! Som jag väntat.. och väntat. Måste fira detta på något vis. Nu fattas bara att hitta en plats på väggen tillsammans med dom andra intygen.

Nu är det inte så länge kvar till jul heller, sitter här och försöker komma fram till vad jag ska hitta på till min älskling och det går väl hyfsat. Kan passa på att säga att det är den enda som får en julklapp av mig i år. Själv vill jag inte ha några klappar så ingen behöver göra sig besvär, skulle uppskatta om det respekterades. Ju mindre köp ju bättre.

Tydligen gissas det att vi ska slå nytt rekord i julhandlandet i år igen, varför alla dessa prylar? Har vi inte allt vi behöver redan? Den 23:e september i år tog jordens resurser slut, då hade vi konsumerat det jorden förmår framställa under året.. i slutet av detta år kommer världens befolkning ha konsumerat 140% av vad jorden förmår producera. Som ni kanske förstår är detta inte hållbart. Så igen.. har vi inte redan allt vi behöver?

Jul.. det är som att det ska köpas bara för köpandets skull, denna överkonsumtion!
Skänk en slant till WWF eller nått istället vettja så kanske pengarna kommer till nytta.
Överallt i världen plågas djur varje dag.. de sitter i så små burar att det inte kan röra sig och många kvävs till döds, de torteras, flås levande, kokas, slaktas, slås ihjäl.
Av dessa djur blir det pälsar, leksaker, väskor, mat, medicin osv. Industrin är ofattbart grym och jag tappar helt tron på "mänskligheten" när det kommer till såna här frågor.

Så vad kan vi göra åt saken?
Vi måste helt enkelt se till att minska på efterfrågan genom medvetna val.

Här kan du läsa mer om, och om du vill, kolla på ett klipp från en pälsfarm, utan tvekan det värsta jag sett. Och här är adressen till en sida som hjälper djuren bort från farmarna och ett hemskt öde, gå in på den och läs mer om deras arbete och om hur du kan hjälpa till.

Vill du hjälpa fler djur?
Välj bort zoo och cirkusar med djur, undvik dun och skinn, köp icke-djurtestade produkter.
Köp inte päls, ät inte kött och använd ALDRIG traditionell kinesisk medicin!!!