Lunchdags. In kommer en barnfamilj. De hyperaktiva ungarna skriker och slåss, föräldrarna gapar, det springs omkring och tjatas, nån börjar gråta. Dom trycker i sig varsitt hamburgemeal (med lite läsk att fräta sönder tarmarna med) innan de trötta beger sig vidare. Dom kommer med största sannolikhet tillbaka fler dagar denna vecka.. lite tröttare och lite rundare för varje gång.

Det gör ont i mig när jag ser hur föräldrar föder upp sina barn på skräpmat, ofta för att dom INTE ORKAR laga nyttig och näringsrik mat eller för att ungarna "tjatar så mycket." Jag kan överhuvud taget inte förstå hur man tänker, det är ju deras uppgift att se till barnens bästa. Ansvar? Nån?

Det är inte konstigt att varannan unge är överviktig, deprimerad, har matallergi och damp idag. Dom föds ju upp på transfetter & socker.

Jag slutade äta skräpmat för 8 månader sedan efter att ha läst innehållsförteckningen på bl.a hamburgare.. listan är skrämmande lång och innehåller nästan mer tillsatser, konserveringsmedel och smakämnen än kött. Och vem vill för delen ens äta kött från djur som matas med hormoner och skräp själva? Kor ska äta gräs, GRÄS.

Idag kom en pappa in med KRAV-märkt barnmat som jag fick värma på, man kan ju fråga sig hur pass nyttig den var efter en tur i micron, men det fick mig iallafall att tro att det finns hopp om förändring.
  • Den aktiva ingrediensen i Coca Cola är fosforsyra. Dess pH är 2,8. Det kan lösa upp en nagel på 4 dagar.
  • Fosforsyra används även för att avkalka kaffebryggare, fast då med varningstext.
  • När Cola-koncentratet transporteras måste lastbilarna förses med varningstext för transport av starkt frätande ämne.
image27