Det kan du enkelt ta reda på genom att klicka på länken nedan och göra testet.

http://www.klimatsmartcommunity.net/

Lycka till

image9


Okej.. allvarligt nu folk! För er som inte redan vet det så slutade jag för en tid sedan att använda både disk & tvättmedel, jag var nyfiken på hurvida det egentligen gjorde någon nytta så jag bestämde mig för att ta reda på det. Och mycket riktigt..

Både disk och kläder blir precis lika rena som förut och jag slipper dessutom skölja glasen 5 ggr innan jag dricker för att försäkra mig om att diskmedlet är borta, och kläderna luktar inte billig parfymfabrik (nej jag använder naturligtvis inte parfym fulla med ftalater heller, men mer om det en annan gång)

 

Så vem var det egentligen som kom på att vi skulle börja med alla dessa rengöringsprodukter? Ja inte var det nån miljövän iallafall, för som ni förstår hamnar till slut alla dessa giftiga ämnen i våra sjöar och voila.. sjuka fiskar, rubbade ph-värden som leder till försurade sjöar osv. För många av dessa ämnen är onedbrytbara i naturen!

För att inte tala om uttorkande, cancerframkallande, hormorrubbande, ger ökad risk för ledgångsreumatism och annat onödigt i våra kroppar.


Då talar jag inte bara om diskmedel utan även tvål, shampo, balsam, hårinpackningar, hud och ansiktskrämer, deodoranter, hårspray, gele, mousse.. listan kan göras lång.. BARNolja, ja det är babyprodukterna som är värst ni skulle bara veta vad dom innehåller.
Men ju tidigare vi börjar smeta in oss med sånt här ju snabbare förstör vi hudens egna återfuktning och skydd och miljardföretagen har fått en konsument till, det är ju inte utan baktanke man prackar på mammorna med sånt här redan på bb.
Det är naturligtvis pengar som styr kosmetikaindustrin och dom vet mycket väl vad produkterna innehåller, huvudsaken är att inte vi konsumenter vet om det.

 

ps. Vid fett som vägrar ge med sig tar jag ibland hjälp av gulsåpa vid diskning, vilket består av tallolja och och mycket skonsamt för naturen. Sen finns det såklart både tvätt och diskmedel på hälsokostaffärer som är betydligt mildare än det vi traditionellt använder.
Här kommer mitt bidrag till bloggvärlden. Jag kommer skriva om det som faller mig in men då miljö ligger mig varmt om hjärtat skulle jag tro att det blir ett återkommande ämne tillsammans med hudvård och mat.

Denna månad firar jag och mitt hjärta 3 år tillsammans så jag vill börja med att tacka för många fina minnen och underbara "Daugava" som jag fick igår. Puss till dig älskling


Senaste nytt från WWF:
Flera kändiskrögare bojkottar torsk på menyn, Tusen tack till er!
Hjälp till att protestera mot utfiskningen av torsk i Kattegatt genom att skriva på listan: http://www.namninsamling.com/site/get.asp?Torsk

Lite fakta:
Vår konsumtion av ekologiska bananer 2005 gjorde att 6000kg kemiska bekämpningsmedel och 110 000 kilo handelsgödsel inte behövde spridas på 300 hektar bananodlingar.

Tips till alla er som äter fiskleverolja:
låt fisken leva och ta istället lika mycket linfrö+rapsolja (ekologisk såklart) det ger ett jättebra intag av omega 3,6 och 9. Och ät ekologiska ägg det kan verkligen göra skillnad, det är för den delen både nyttigare och godare med allt ekologiskt =)

Tack till alla er som hjälper vår jord att hitta balansen.

Liknande inlägg